Om Fionia

Fionia Folk Bigband blev til i efteråret 1991 – under navnet Fionia Folkemusikorkesteret – på initiativ af Carl Erik Lundgaard Jensen. Orkesteret har under vejs haft flere dirigenter, og var i over 20 år under ledelse af orkesterets primus motor og nu æresmedlem, musiker/komponist og arrangør Keld Nørgaard. Orkesteret har derudover været på skift været dirigeret af Anders Ringgard og  Frey Thyrré Klarskov.  I foråret 2017 overgav Keld Nørgaard sin post videre til Elisabeth Dichmann.
I efteråret 2020 vendte Frey Thyrré Klarskov tilbage som dirigent.

Fionia Folk Bigband er et orkester på ca. 25 medlemmer. Grundstenen i orkesteret er de samme som i 1991.

  • Unge talenter og erfarne spillemænd i sammenspil
  • Traditionel og nykomponeret folkemusik i udfordrende arrangementer
  • Respekt og humor

FIONIA består primært af violiner, tværfløjter, klarinetter, saxofoner, harmonikaer, trommer, bas og el-guitar, men andre instrumenter kan også forekomme i orkesterets arrangementer. Et større udvalg af rytmeinstrumenter høres således ofte, og orkesterets medlemmer synger også gerne.

Repertoiret er en skønsom blanding af traditionelle spillemandsmelodier og nykomponeret folke­musik. Alle melodier er fyldigt arrangerede for orkesterets besætning, og FIONIA er således et af mange eksempler på hvordan dansk folkemusik stadig udvikler sig og inspireres af tidens andre musikformer.

I FIONIA kan man høre middelalderens kædedanse, tospring og trespring i forrygende rockudgaver, 1700-tallets smukke pols- og engelskdanse samt spillemandens polka, vals og scottish tilsat en god dosis moderne rytmer og humor.

FIONIA er et koncertorkester som gennem årene har spillet på Skagen Festival, Odense Folk Festi­val, Vestjysk Visefestival i Tarm, Strib Vinterfestival, Højbystævnet på Fyn, Tanz & Musik Festi­val i Berlin, Uldum gademusik Festival, Odense Havnefestival og meget mere.

Vi bestræber os på at spille arrangementerne i de traditionelle dansetempi. Så det er muligt at danse til Fionias musik. Man kan faktisk ikke lade være